Falken FK 452

Falken FK 452

MéretSIÁr 
225/35 R20Y42 612 Ft-tól
225/40 R19Y44 745 Ft-tól

Falken FK 452 információ

Kategória: középkategória
Szezon: nyári gumi

A Falken FK 452 személygépkocsikra tervezett sportos, nyári gumiabroncs.

A körbefutó egyenes bordáknak és a lekerekített blokkéleknek köszönhetően a gumiabroncs rendkívül precízen kezelhető nagy sebesség és hirtelen kormánymozdulat alkalmával is. Ezek a bordák felelősek ugyanakkor a víz elvezetéséért is a gumiabroncs alól, jó védelmet nyújtva aquaplaning ellen.

A szilárd központi borda csökkenti a kerékre ható centrifugális erőt, növelve ezzel a gumiabroncs érintkezési felületét a talajjal, jobb úttartást és tapadást nyújtva.

Az acél övek nagy futófelületi merevséget eredményeznek, fokozva ezáltal a gumiabroncs tapadását és kezelhetőségét autópályás tempónál. A merev karkasz kialakítás tovább növeli a gumiabroncs kezelhetőségét.

Alacsony zajszint jellemzi, nagy sebesség esetén is.

Igen széles méretválasztékban készül, 16-24” átmérőig.

További Falken nyári gumik

Személyautó

Kisteher

Terepjáró

Falken információk

FalkenA Falken közép kategóriás gumiabroncs, Japánból származik.

A Falken termékkínálata

Terepjárók és SUV-k ideális gumija. A nagy teljesítményű sport autók, luxus limuzinok kategóriájában a legjobb vétel. A kifinomult gyártási technológiának és a világszerte elismert japán precizitásnak köszönhetően a Falken gumik közép kategóriás árért cserébe, prémium kategóriás minőséget, és teljesítményt nyújtanak.

Olyan autómárkák beszállítója, mint a Suzuki, a Daihatsu, a Nissan vagy a Subaru. 2016-ban a Nissan Rouge elsőszerelésként választotta a Falken Ziex ZE001 A/S abroncsát. A 2017-ben forgalomba kerülő Chrysler Pacifica gyári szerelési is a Falken Ziex CT50 A/S lesz.

A Falken kínálatában megtalálhatók a kishaszon- és haszongépjármű-gumiabroncsok is.

Gazdasági adatok

A Falken márka japánban piacvezető, ott Ohtsu márkanév alatt forgalmazzák. Gyárai Japánban, Thaiföldön és Indonéziában működnek, 23 ezer munkatársat foglalkoztatva, részvényeit a tőzsdén is jegyzik.

Tulajdonos

A Falken Gumiabroncsgyártó Vállalatot 1983-ban alapították Japánban, jelenlegi székhelye az Egyesült Államokban, Kaliforniában van.

Története

A Falken márka 1983. évi megszületését követően még ebben az évben elkészült az első Falken abroncs. 1988-ban megnyitották az első kirendeltséget Offenbach am Mainban, Németországban. A Falken máig erről a telephelyről forgalmazza és terjeszti a vállalat teljes abroncsválasztékát.

Versenysport

A márkanév megszületését követő évben (1984) már versenyautókon aratott győzelmet, nem sokkal később, 1985-ben a motorsportban is megmutatta teljesítményét. Napjainkig folyamatosan versenyben vannak a Falken abroncsok: Mirage Cup Car (Japán autóverseny), Kenya Endurance Rally Race, Super N1 Taikyu (Japán autóverseny), Párizs-Dakar Rally, Ausztrália 2000 Rally, etc.

Garancia

A Falken gumiabroncsokra a gyártó a vásárlástól számított 3 év garanciát vállal.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.