Cooper Zeon CS8

Cooper Zeon CS8

MéretÁr 
205/65 R1533 990 Ft-tól

Cooper Zeon CS8 információ

Kategória: középkategória
Szezon: nyári gumi

A Cooper Zeon CS8 nagy teljesítményű személyautókra és SUV-kra tervezett nyári abroncs. Nagyon jól ötvözték benne a precíz irányíthatóságot valamint a biztonságot a vízrefelúszással szemben. Az EU címke besorolásnál minden méretben "A" minősítést kapott nedves tapadás tekintetében. Az optimális futófelületi mintázat csendes és kényelmes autózást tesz lehetővé. Az Európában forgalomba kerülő Volkswagen T-Roc gyári szerelésű abroncsa is.

Cooper Zeon CS8 teszt

További nyári gumi tesztek

További Cooper nyári gumik

Cooper információk

CooperA Cooper kedvező árú gumiabroncs, melyek itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek,a márka Egyesült Állakokból származik.

A Cooper kínálata

Cooper gumiabroncsok személyautóra, 4x4/SUV, haszongépjárműre készülnek. A Cooper Zeon RS3 2013-ban elsőszerelésként került a Ford Focus SE és Titanium modellekre.

Több ismert márkát gyárt és forgalmaz, mint például az Avon, Dean, Eldorado, Mastercraft, Starfire, Definity.

A kedvező árú abroncsokat azoknak a sofőröknek ajánljuk, akik idősebb autójukat heti rendszerességgel használják, elsősorban városban, időnként autópályán, főleg száraz útfelületen.

Gazdasági adatok

A Cooper Tire az ötödik legnagyobb gumigyártó az Egyesült Államokban. A Taiwanon működő Chengshan Tire Co. vállalatban többségi részesedéssel rendelkezik, globális eladásainak negyede a Kínai piacon történik.

Napjainkban a Cooper Tire több mint egy tucat országban, 9000-nél is több embernek biztosít munkát. Cooper gumiabroncsgyár Európában Angliában és Szerbiában van. A vállalat 2015-ös éves nettó árbevétele közel 3 milliárd dollár volt.

A Cooper története

A Cooper márkanév eredete egészen 1914-ig vezethető vissza. Amikor John F. Schaefer és Claude E. Hart megvásárolták az M Manufacturing Company-t Akronban, Ohio államban. A gyárban akkoriban gumiabroncs foltok és defektjavító készletek kerültek előállításra. Egy évvel később megvásárolták a Giant Tire & Rubber Company-t, mely gumiabroncs javítással foglalkozott. Az akkor már Cooper Corporationként ismert cég folyamatosan bővült fúziók, felvásárlások valamint a növekvő piaci részesedés által. A második világháború alatt a vállalat bebizonyította rugalmasságát és hazafiasságát és a gyár átállt a tartós fogyasztási cikkek gyártására. 1946-ban kapta meg végleges nevét: Cooper Tire. A növekedés töretlen volt, 1983-ban a legnagyobb ipari vállalat volt az Egyesült Államokban. 1997-ben megvásárolta az angliai Avont. 2003-ban a Kendával közösen építettek gumiabroncsgyártat Sanghajban. 2005-ben többségi tulajdont szerzett Kína 3. legnagyobb gumiabroncsgyárában (Chengshan Group) és ezzel megalakult a Cooper Chengshang Tire Company. Két évvel később Mexikói Corporación de Occidente SA de CV gumiabroncs gyár 50%-os tulajdonosa. 2012-ben a szerbiai gyár indulásával nyílt meg az európai és oroszországi gumiabroncs értékesítési csatorna is.

Garancia

A Cooper gumiabroncsokra a gyártó a vásárlástól számított 2 év garanciát vállal.


×

 

 

A weboldal cookie-kat használ. Az "OK" gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket. További tudnivalókat a cookie-król az itt olvashat.